Anot žurnalo, košmariškos krizės pabaiga reikštų Graikijos ar Portugalijos, ar netgi pačios Vokietijos, pasitraukimą iš euro zonos.

Ekonomikos mokslų daktaras Hansas-Joachimas Votas tvirtina, jog bendrajai Europos Sąjungos valiutai liko tikrai nebe daug.

Anot eksperto, tokios ekonominiu požiūriu stipresnės valstybės kaip Vokietija turėtų pasitraukti iš euro zonos ir kuo greičiau.

Tačiau kaip Vokietijos pasitraukimas iš euro zonos atrodytų praktikoje? Kalbama, jog artėjančios gražiausios metų šventės – puikus laikas, nes rinkoms būtinas sukrėtimas, skelbia portalas aripaev.ee.

Profesorius Dirkas Meyeris taip pat įsitikinęs, jog Vokietijai derėtų kuo skubiau pasitraukti iš euro zonos. Jis mano, jog scenarijus galėtų būti toks: savaitgalį valdžia apsisprendžia, jog pirmadienį arba kitą dieną šalies bankai nedirbs. Antradienį bankai pradėtų klientų pinigus žymėti specialiu apsauginiu ženklu. Pasienyje būtų būtina užtikrinti, kad užsieniečiai į Vokietiją neįvežtų grynųjų pinigų. Specialiu ženklu nepažymėti eurai galiausiai būtų devalvuojami, paaiškino D. Meyeris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją