Jeigu darbdavys to nepadaryti neleistų, siūloma jį įpareigoti darbuotojui išeinant iš darbo iki 2015-ųjų lapkričio, jam išmokėti kompensaciją už visas nepanaudotas atostogas.

Tiems, kas neišnaudotų sukauptų atostogų dienų daugiau kaip už trejus darbo metus, jos dingtų.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas trečiadienį planuoja apsispręsti, ar šios pataisos dėl kompensacijų už nepanaudotas atostogas bus teikiamos lemiamiems balsavimams Seime.

Kodekso pataisomis dėl nepanaudotų atostogų ribojimo tikimasi, kad sprendimas mokėti pinigines kompensacijas už nepanaudotas kasmetines atostogas ne daugiau kaip už trejus metus labiau motyvuotų darbuotojus panaudoti atostogas.

Pataisų iniciatoriai sako, kad pakeitimai paskatintų darbuotojus teisiniais būdais ginti savo interesus, jeigu darbdavys neišleistų laiku jo atostogauti.

Taip pat pabrėžiama, kad darbdavys nepatirs finansinės naštos, jei darbuotojas atsisakys eiti atostogauti, nes jam nutarus išeiti iš darbo nereikės išmokėti didelių kompensaciją dėl nepanaudotų atostogų už kelerius metus.

Pataisą dėl kompensacijų už nepanaudotas atostogas išmokėjimo naujos tvarkos keli parlamentarai Seimui pateikė išskyrę ją iš tų liberalizuojančių darbo rinką Darbo kodekso pataisų, kurias Seimui pateikė Vyriausybė, nors Trišalė taryba daugeliui jų buvo nepritarusi, ir kurių svarstymą Seimas atidėjo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)