Pasak ministro, nėra taisyklių, nurodančių, kaip palikti euro zoną, tačiau tai - tik laiko klausimas. "Arba pietinės, arba šiaurinės šalys iš jos pasitrauks, nes griežtos taisyklės, galiojančios šios valiutos zonoje, sukelia milijonams žmonių nelaimes ir žlugdo Europos ateitį", - pažymėjo politikas.

"Tai totali katastrofa, - situaciją euro zonoje įvertino Suomijos užsienio reikalų ministerijos vadovas. - Jeigu padėtis nesikeis, mums ims trūkti pinigų. Tačiau nė viena Europos šalis nenori pirma palikti euro zonos, nenori, kad jai būtų verčiama visa kaltė".

Suomijos užsienio reikalų ministras patikslino, kad jo šalyje niekas nesiekia griauti bendros Europos valiutos zonos. "Niekas Suomijoje už tai nepasisako, vyriausybė - juo labiau. Tačiau mes turime būti pasirengę bet kuriam įvykių posūkiui. Euro zonos subyrėjimas nereikš Europos Sąjungos pabaigos. O jeigu taip atsitiks, ES, tikėtina, funkcionuos geriau".

Suomijos vyriausybė ypač atsargiai vertina naujas paramos priemones, skirtas euro zonai gelbėti. Būtent ji primygtinai reikalavo, kad Graikija ir Ispanija suteiktų garantijas dėl joms teikiamų skubių milijardinių paskolų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)