Grupė apskaičiavo, kad dėl tokio žingsnio Suomijoje akcijas perkančių asmenų skaičius išaugtų maždaug 260 tūkst., rašo dienraštis "Helsingin Sanomat".

Suomijos ekonomikos ministras Jyri Hakamiesas teigia, kad suomiai daugiausia investuoja į Suomijos bendroves.

Šiuo metu maždaug 820 tūkst. asmenų Suomijoje, apie 15 proc. populiacijos, turi kompanijų akcijų. Remiantis birželio mėnesio statistiniais duomenimis, Suomijos namų ūkiai banko sąskaitose turi maždaug 78 mlrd. eurų ir 27 mlrd. eurų akcijose.

Darbo grupė mano, kad mokesčių lengvatos palūkanoms už būsto paskolas turėtų būti panaikintos. Anot grupės, jos kenkia investicijų rinkoms ir siaurina namų ūkio turto paskirstymą.

Darbo grupė rekomenduoja maždaug 20 skirtingų priemonių, padėsiančių plėtoti Suomijos kapitalo rinkas ir skatinti ekonomikos augimą. Grupė teigia, kad, norint užtikrinti augimą, privačiame sektoriuje reikia sukurti 200 tūkst. naujų darbo vietų.

Vienas iš pasiūlymų yra augančioms ir darbo vietas kuriančioms kompanijoms nuo 2013 iki 2020 metų suteikti laikiną mokesčių lengvatą. Pagal ją mažų ir vidutinio dydžio sparčiai augančių ir naujus darbuotojus samdančių kompanijų pelnas nebūtų apmokestinamas su sąlyga, kad savininkai pelno neišima ir nepanaudoja.

Grupė taip pat mano, kad valstybė galėtų parduoti dalį nestrateginės nuosavybės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją