Naujasis trejų metų planas pakeis šiuo metu galiojantį 110 mlrd. eurų (380 mlrd. litų) ekonomikos gelbėjimo planą, kurį suteikė Europos Sąjunga ir Tarptautinis valiutos fondas.

Graikija siekia griežtomis taupymo priemonėmis išlaidas sumažinti dar 6,4 mlrd. eurų (22 mlrd. litų) ir galiausiai pradėti įgyvendinti 50 mlrd. eurų (173 mlrd. litų) privatizacijos programą.

Mainais už tai Graikijai gali būti pasiūlyta sumažinti skolą.

Naujas valstybės išlaidų mažinimas ir mokesčių didinimas prasidės kaip tik tuo metu, kai šalies valdžia ir taip jau patiria nemažą visuomenės spaudimą. Kas dieną šalyje vyksta antivyriausybės demonstracijos, žmonės visomis įmanomos priemonėmis reiškia nepasitenkinimą dabar galiojančia taupymo programa.

Naujo Graikijos ekonomikos gelbėjimo plano detalės dar galutinai nepatvirtintos, tačiau tikimasi, kad jis bus pasirašytas tuomet, kai birželio 20 dieną susitiks euro zonos finansų ministrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją