Sutarta, kad alus yra gyvas, jei jis yra nepasterizuotas ir iki galiojimo termino pabaigos 1 mililitre tokio alaus yra ne mažiau kaip 100 tūkst. gyvų mielių kolonijų, patvirtino Žemės ūkio ministerija.

Šis apibrėžimas yra suderintas su didžiaisiais ir mažaisiais aludariais, todėl daugiau jokių prieštaravimų šiam apibrėžimui nesitikima sulaukti.

„Taip, dėl apibrėžimo sutarta, bet noriu priminti, kad tokio apibrėžimo nėra jokiuose kituose reglamentuose, tai yra naujadaras, sutartas technologų ir specialistų, - sakė Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas. - Manau, ši sąvoka yra kilusi iš per didelio Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento uolumo, nes jie parodė didžiulį susirūpinimą sergėdami žmonių moralę dėl gyvo alaus. Norint sutartą sąvoką naudoti, ji buvo apibrėžta reglamente.“

DELFI primena, kad pernai rudenį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ir Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas paskelbė, kad sąvoka „gyvas alus“ yra klaidinga, nes toks gamybos būdas nėra oficialiai įteisintas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)