Z. Gabrielis pavadino bankų veiksmus „rimtu nusikaltimu“ ir pareiškė, kad Vokietija turi imtis sankcijų prieš tuos bankus, kurie padeda asmenims, mėginantiems nuslėpti mokesčius. Be to, jo nuomone, Vokietija turi įsteigti specialiojo prokuroro, atsakingo už kovą su mokesčių vengimu, pareigybę.

Šiuo metu tarp Vokietijos ir Šveicarijos valdžios galioja susitarimas, pagal kurį numatytas turtingų vokiečių, slepiančių savo kapitalą Šveicarijos bankuose, apmokestinimas papildomais mokesčiais. Pagal susitarimą, Šveicarijoje jie turėtų mokėti tiek pat mokesčių, kiek būtų mokėję Vokietijoje.

Kartu abiejų šalių valdžia garantuotų jiems asmeninių duomenų saugumą ir nuosavybės teisės išsaugojimą. Tačiau dėl opozicijos jėgų pasipriešinimo Vokietijos federalinė vyriausybė negali suderinti įstatymo visose šalies žemėse, todėl sutartis neratifikuota.

Žinoma, kad Vokietijos mokesčių tarnybos ne kartą pirko iš Šveicarijos informaciją apie piliečius, slepiančius savo pajamas šios šalies bankuose. Tokius valstybės tarnautojų veiksmus kritikavo tiek Vokietijos valdžia, tiek ir Šveicarija.

Kaip skelbia žiniasklaida, Šiaurės Reino-Vestfalijos valdžia ir toliau perka duomenis apie Vokietijos piliečius, vengiančius mokėti mokesčius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)