Eurais pinigus banke laikantys indėlininkai už trijų mėnesių terminuotąjį indėlį gaus 0,16 proc. metinių palūkanų, už šešių mėnesių indėlį – 0,3 proc., o už metų laikotarpio indėlį – 0,55 proc.

0,15 proc. didenių palūkanų „Swedbank“ klientai gali tikėtis sudarę terminuotojo indėlio sutartį internetu.

Palūkanų dydis taip pat didėja indėlio sumai esant didesnei nei 35 tūkst. litų.

„Swedbank“ indėlių palūkanas keitė ir šių metų birželio 25 dieną. Tuomet metinės palūkanos už trijų mėnesių terminuotą indėlį buvo sumažintos iki 0,35 proc., šešių mėnesių – iki 0,6 proc., o 12 mėnesių iki 0,9 proc. Eurais atitinkamai iki 0,45 proc., 0,7 proc. ir 1 proc.

Palūkanos už terminuotus indėlius mažintos ir balandžio pabaigoje. Nuo tada porą mėnesių už trijų mėnesių terminuotus indėlius litais buvo mokama 0,5 proc., už šešių mėnesių – 0,7 proc. ir už 12 mėnesių – 1,1 proc. metinių palūkanų. Eurais atitinkamai – 0,6 proc., 0,8 proc. ir 1,2 proc.

Keisti palūkanų dydį buvo nuspręsta ir nuo sausio 23 d. Tuomet paskelbta, kad už 3 mėnesių terminuotą indėlį bus mokama 0,5 proc., šešių mėnesių – 0,8 proc., 12 mėnesių – 1,4 proc. Eurais atitinkamai 0,6 proc., 1 proc. ir 1,5 proc. metinių palūkanų.

DELFI primena, kad komerciniai bankai palūkanų normas mažina dėl per didelio pinigų kiekio bankinėje sistemoje. Kartu su mažėjančiomis indėlio palūkanomis, gerėja sąlygos imti paskolas iš bankų, nes paskolų palūkanos taip pat mažėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)