Šia tema kalbėta ketvirtadienį vykusiame premjero Andriaus Kubiliaus ir šio banko atstovų susitikime.

„Raginome išnagrinėti galimybes steigti panašų paslaugų centrą tuos, kuriuos atidarė „Barclays“ ar „Western union“. Šįkart pasiūlėme tai padaryti Kaune“, – po susitikimo žurnalistams sakė premjero patarėjas finansų ir ekonomikos klausimais Mykolas Majauskas.

„Swedbank“ vadovas Lietuvoje Antanas Danys sakė, kad šiuo metu į Lietuvą jau yra perkeltos kelios darbo vietos ir toliau analizuojama idėja.

„Mes esame apie tai diskutavę visoje „Swedbank“ grupėje ir, be abejo, kad priimtume sprendimą, reikia kelis kartus pamatuoti, nes tai yra reikšmingas žingsnis. Tai kad mes esame šioje rinkoje ir ją pažįstame, mums yra labai patrauklu ir įdomu. Mes pradėjome daryti pirmuosius ekspertinius žingsnius, esame perkėlę kelias darbo vietas ir iš to mokomės“, – po susitikimo žurnalistams sakė jis.

Kaunas svarstomas kaip viena iš alternatyvų, šio miesto privalumais įvardijama tai, kad jame veikia kelios aukštosios mokyklos, transporto centras.

Kol kas nežinoma, kokio dydžio paslaugų centras galėtų atsirasti Lietuvoje.

„Dar nežinome, turime labai daug variantų – nuo mažesnio iki didesnio. Tai susiję su IT investicijomis, kalbos dalykais“, – sakė jis.

Kur steigti paslaugų centrą, „Swedbank“ ketina apsispręsti iki metų pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją