“Besitęsiantis Lietuvos ekonomikos atsigavimas liudija, jog ir verslo, ir namų ūkių lūkesčiai gerėja. Matome, jog domėjimasis skolinimosi galimybėmis vėl auga, todėl norime pabrėžti, kad būtinas naujas požiūris į skolinimą. Jaučiame atsakomybę prisidėti prie subalansuoto verslo modelio kūrimo ir jo skatinimo. Taip galėsime sudaryti tvaraus augimo galimybes mūsų klientams, bankui ir visai šalies ekonomikai”, - sako Antanas Danys, „Swedbank“ Lietuvoje vadovas.

2011 m. pirmąjį pusmetį atidėjiniai mažėjo 136 mln. litų (prieš metus augo 349 mln. litų). Nuostolio požymių turinčios paskolos šių metų birželio 30 d. sudarė 2,4 mlrd. litų, palyginimui, 2010 m. gruodžio 31 d. tokių paskolų suma buvo 2,5 mlrd. litų.

Skolinimo apimtys sumažėjo 6,5 proc. lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, bendrasis paskolų portfelis siekia 14,5 mlrd. litų. Pagrindinės paskolų apimčių mažėjimo priežastys – amortizacija ir nedidelės naujų pardavimų apimtys dėl vis dar silpnos paskolų paklausos

2011 m. pirmoje pusėje indėlių apimtys išaugo 1 proc. lyginant su pirmuoju 2010 metų pusmečiu. „Swedbank“ indėlių portfelis sudaro 12,4 mlrd. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją