Iš geriausiai kriterijus atitikusių įmonių buvo sudaryti kiekvienos nominacijos trejetukai. Laimėtojus lėmė ne tik Ūkio ministerijos apdovanojimų vertinimo komisija, bet ir visuomenės nuomonė, kurią buvo galima išreikšti balsuojant DELFI portale.

„Yra graži diena padėkoti ir pasveikinti verslą, yra labai gerai, kad mes visi tai darytume kas dieną, savo kasdieniniu darbu, - džiaugėsi premjeras Andrius Kubilius. - Vakar kaip tik skaičiau Statistikos departamento pranešimą, kad verslas yra pasiekęs nematytų aukštumų ir paskutinio ketvirčio augimas vėlgi yra labai įspūdingas, tai reiškia, kad mūsų verslo kokybė pasaulio lygmens.“


Įvertinti jaunieji verslai

Pirmoji nominacija „Verslo pirmokas“ atiteko jaunajam kosmetikos verslui „Uoga uoga“. Nuo 2011-ųjų ši įmonė rinkai pasiūlė iš natūralių ingridientų gaminamą kosmetiką. Šiuo metu „Uoga Uoga“ didina apyvartą ir planuoja intensyvią plėtrą į užsienio rinkas.

Ši įmonė nurungė kitus du jaunus verslus: „Glaveckaitės Media“, kuri nuo 2011 m. leidžia žurnalą „Bzn Start“, ir Kėdainių laisvojoje zonoje veikiantį krematoriumą „K2 LT“.

Nominacijoje „Versli ir sėkminga“ apdovanojimas atiteko edukologei, keturių vaikų mamai ir 5 vaikų darželių vadovei Austėjai Landsbergienei už sėkmingą viešosios įstaigos „Vaikystės sodas“ veiklą. Ši įstaiga ypatinga tuo, jog joje įgyvendinama autorinė Kontekstinio ugdymo programa, o tai leidžia vaikams pažinti visuomenę ir jos pokyčius bei tobulėti kartu su aplinkiniais.

Į šią nominaciją taip pat kandidatavo laidas ir vaizdo bei garso klipus kurianti prodiuserių įmonė „Minčių sodas“ bei statybos ir remonto darbų bendrovė „Plungės Jonis-S“.

Nominacija „Jaunas ir verslus“ buvo skirta apdovanoti jauną verslo talentą, sėkmingai įgyvendinusį verslo idėją. Ji buvo įteikta Kristoforui Akromui, komunikacijos tobulinimo įrankių įmonės „Ad Fingers“ direktoriui. Šiuo metu įmonės augimas siekia daugiau nei 50 proc., įmonėje dirba jauni žmonės, kurių didelė dalis – grįžusieji iš užsienio.

K. Akromo vadovaujamai įmonei nedaug nusileido medžio apdirbimo bendrovės „Edjusta“ įkūrėjas Justas Sinkevičius, kurio įmonė per keletą metų išaugo nuo 3 darbuotojų iki 22 ir vykdo kubilų, pirčių ir lauko dušų eksportą, bei transporto sistemų stebėjimo įmonės „Rupleta“ vadovas Andrius Rupšys.

Lietuvą garsinantys ir socialiniai verslai

„Lietuvą garsinančiu turizmo projektu“ pripažintas „Rinkuškių“ projektas „Alaus kelias“, įveikęs Druskininkų uždarą slidinėjimo parką „Snow Arena“, bei saldainių fabriką „Rūtą“, įsteigusį šokolado muziejų.

Nauja nominacija „Socialinio verslo inovatoriai“ atsigręžė į kompanijas, kurių misija – spręsti socialines ar aplinkos apsaugos problemas ir įgyvendinti socialines inovacijas. Už tai, kad atidarė pirmąją ir vienintelę socialinę maisto parduotuvę Lietuvoje, buvo įvertinta įstaiga „Sočiai“.

Taip pat dėl šios nominacijos varžėsi judėjimo negalią turintiems žmonėms socialinį taksį pasiūlęs Nacionalinis socialinės integracijos institutas bei Marijampolės savivaldybės ne pelno siekianti organizacija „Sveikatingumo idėjos“.

ES sparnai“ apdovanojimą už sėkmingai investuotas Europos Sąjungos administruojamas lėšas pelnė 2011 m. viduryje įsteigta bendrovė „Sveikatingumo projektai“, kurios iniciatyva atidaryti pirmieji du „TakeWay“ restoranai Vilniuje ir vėliau trečiasis „TakeWay“ restoranas Kaune.

Įmonė nurungė PET pakuočių gamintoją „Putokšnį“ ir laboratorinės įrangos bei reagentų tiekėją „Labochemą“.

Inovatyvūs, drąsūs ir eksportuojantys

Nominacija „Inovatyvių sprendimų lyderis“ už naujo produkto sukūrimą, patobulintą gamybos, logistikos, rinkodaros bei vadybos procesą įvertinta „EVP International“, sukūrusi tarptautinių atsiskaitymų sistemą mokejimai.lt.

Dėl šio apdovanojimo taip pat varžėsi informacinių technologijų bendrovė „Alna Software“, kuri sukūrė darbuotojų motyvavimo sistemą „Alnukai“, leidžiančią kolegoms pastebėti vieni kitų nuveiktus darbus, bei poroloną perdirbanti „Vita Baltic International“, kurios nauja technologija lėmė kokybinius pokyčius čiužinių ir minkštųjų baldų gamyboje.

Pakuočių ir etikečių gamybos bendrovė „Aurika“ apdovanota už „Drąsias investicijas“. 2011 metais investavusi 12,5 mln. Lt nuosavų lėšų „Aurika“ atidarė naują lanksčių pakuočių gamybos padalinį Kaune. 2012–2013 m. numatyta papildomai investuoti daugiau kaip 10 mln. Lt lėšų techninei bazei stiprinti ir žmogiškiesiems ištekliams vystyti.

Su „Aurika“ dėl šios nominacijos konkuravo daugiau kaip 60 mln. litų investavusi kredito rizikos vertinimo „Call Credit Operations“, iki 2014 m. planuojanti sukurti daugiau nei 200 darbo vietų, bei polietileno plėvelę ir maišus gaminanti „Umaras“, kuri pernai investavo 4 mln. litų, o šiemet – 2 mln. litų.

„Tvirtą žingsnį į eksporto rinkas“ apdovanota šaldytų duonos ir pyrago gaminių įmonė „Mantinga“. Ji įvertinta už 25 proc. eksporto augimą praėjusiais metais.

„Mantinga“ įveikė orlaivių techninės priežiūros ir remonto įmonę „FL Technics“, kurios eksportas per metus išaugo 78 proc., bei “Marijampolės pieno konservus”, kuri eksportuoja 90 proc. savo produkcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)