Prekybos tinklai tikina siekiantys kainas išlaikyti nepakitusias. Rezultatai matyti: per mėnesį kai kurių produktų kainos beveik nekito ir net mažėjo.

„Maxima LT" paskelbė spalį ir lapkritį siekianti išlaikyti nepakitusias būtiniausių maisto produktų kainas: pieno, sviesto, varškės, sūrio, šviežios mėsos ir mėsos gaminių, šviežios žuvies, juodos ir baltos duonos, miltų ir kt. Iš viso bendrovė kainų kompensavimui skyrė 2 mln. Lt.

Kiti prekybos tinklai taip pat tikina siekiantys išlaikyti nepakitusias svarbiausių maisto produktų kainas ir nuolat derasi su tiekėjais.

„Nors rugsėjį kai kurie duonos, pieno, aliejaus, miltų, kavos tiekėjai padidino dalies savo prekių kainas, spalį kainos stabilizavosi, didesnių pokyčių nebuvo. Tikimės, kad panaši situacija išsilaikys ir lapkritį", – vylėsi prekybos tinklo „Iki" Komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta. Anot jo, spalį kai kurie produktai „Iki" tinkle pigo, o parduodamas vaisius ir daržoves tinklas patiria nuostolių.

Prekybos tinklai savo pastangas nedidinti kainų aiškina labai paprastai: vartojimas dar neatsigavo, o kainų augimas kenkia šiam procesui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją