Verslininkas L.Pinkevičius laimėjo bylą Aukčiausiajame teisme. Teisėjai sumažino milijonieriaus skolą bankui.

Verslo magnatas iš banko buvo pasiskolinęs daugiau nei 4 milijonus litų. Paskola buvo skirta penkių milijonų litų vertės pastatui įsigyti, tačiau pinigus verslininkas išleido kitaip: už banko suteiktą milijoninę paskolą L.Pinkevičius įsigijo Lentvario dvarą. Kultūros departamentas pripažino, kad dabar buvę grafo Tiškevičiaus rūmai yra apleisti. Dvaro pastatą areštavo teismas.

Likusius pinigus verslininkas ištaškė: už daugiau kaip 64 tūkst. litų atsotogavo, 200 tūkst. paskolino verslininkui, iš kurio vėliau nusipirko žemės sklypą ir namą, o vėliau jį padovanojo dukrai.

Bankas kreipėsi į teismą, kad kredito sutartis būtų nutraukta, mat verslininkas pažeidė sutarties sąlygas ir nemokėjo paskolos įmokų.

Anksčiau žemesnės instancijos teismai jau dukart nurodė L.Pinkevičiui grąžinti ne tik 4 milijonų litų paskolą, bet dar tiek pat sumokėti palūkanų, delspinigių ir beveik 150 litų mokesčių. Iš viso L.Pinkevičius bankui buvo skolingas beveik 8,5 milijono litų.

Tokias teismo nutartis verslininkas skundė, tikino, kad bankas iš jo nori pasipelnyti ir priskaičiavo per dideles palūkanas ir delspinigius. Lietuvos Aukščiausiasis teismas iš dalies tenkino verslininko skundus ir galutinai nusprendė, kad jo skola turi būti sumažinta.

L.Pinkevičius privalės bankui sumokėti ne 4 mln., o vos 93 tūkst. litų palūkanų. Iš viso verslininkas bankui skolingas kiek daugiau nei 5 mln. litų.

Pastaruosius penkerius metus jo turtą lydi nesėkmės. Jo valdomai statybų bendrovei iškelta bankroto byla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)