Bendrovės „Ranga IV“ savininkas nesutiko su Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo hipotekos skyrius nutartimi išieškoti 8,4 mln. Lt skolą ir 133 Lt žyminį mokestį ir prašė teismo bylą nutraukti, o išieškojimą sustabdyti.

Bylos duomenimis, ši suma susidarė nusprendus išieškoti verslininkui išduotą maždaug 4,2 mln. Lt paskolą, per 4,2 mln. Lt nesumokėtų palūkanų ir apie 12 tūkst. Lt delspinigių.

Ši paskola buvo skirta žemės sklypui ir namui pirkti, kurių bendra vertė buvo 5,2 mln. Lt. Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo hipotekos skyriaus nusprendė šiuos objektus parduoti iš varžytinių.

Bankas į teismus kreipėsi, nes skolininkas nemokėjo paskolos įmokų, kaip buvo nurodyta sutartyje.

Savo skunde Vilniaus apygardos teismui L. Pinkevičius nurodė, kad nesutinka su vienašališku kredito sutarties nutraukimu, nes esą bankas tai padarė remdamasis vien formaliu pagrindu – trumpalaikiais jo finansiniais sunkumais. Be to, pasak verslininko, paskaičiuodamas tokio dydžio palūkanas bankas siekia nepagrįstai praturtėti, nes jos yra kone lygios visam kreditui.

Bylos duomenimis, dalį paskolos L. Pinkevičius panaudojo asmeninėms reikmėms: 64,2 tūkst. Lt išleido atostogoms, kitam asmeniui paskolino 200 tūkst. Lt, už 1,7 mln. Lt įsigijo Lentvario dvarą, už 2,5 mln. Lt pirko namą ir žemės sklypą. Vėliau namą ir sklypą verslininkas padovanojo savo dukrai.

Tuo metu „Parex“ bankas savo atsiliepime teismui tvirtino, kad verslininkas pažeidė kreditavimo sutarties sąlygas ir nemokėjo mokėjimų bei palūkanų, todėl sutartis buvo nutraukta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)