Laiške rašoma, kad aukščiausio rango piramidės vadovai atsisakė padėti tūkstantininkams, o šie nebepajėgia surasti indėlininkų, kad išmokėtų išmokas seniausiems „MMM-2011“ dalyviams. Regionuose išmokos jau vėluoja, o tai reiškia, kad artimiausiu metu piramidė gali žlugti.

O. Anisimovo įrašas paskatino gyvą diskusija įvairiuose socialiniuose tinklalapiuose. Komentaruose MMM dalyviai tiek pasakoja apie finansų piramidės problemas, tiek kritikuoja O. Anisimoo išpublikuotą laišką.

S. Mavrodis niekada neslėpė, kad projektas MMM – finansų piramidė, todėl anksčiau ar vėliau ši sistema žlugs. Paties S. Mavrodžio prognozėmis, tai gali įvykti praėjus penkeriems–septyneriems metams po piramidės įkūrimo. Šiuo metu „MMM-2011“ siūlo 40 proc. mėnesinį pelną, kurio finansų organizacijos niekaip nepajėgtų mokėti.

Rusijos valdžios pareigūnai ne kartą įspėjo, kad „MMM-2011“ pavojinga, tačiau kovoti su finansų piramide iki šiol nepavyksta – S. Mavrodžio sistemoje vis mokėjimai vyksta internetu per tarptautines apmokėjimo sistemas. MMM veikla domisi ir kitų šalių, ypač posovietinė erdvės, teisėsaugininkai.

Lietuvoje dėl MMM veiklos Generalinė prokuratūra yra pradėjusį tyrimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)