Iš pradžių norėta mitingą surengti prie Vyriausybė ir vėliau žygiuoti prie Seimo, tačiau po diskusijos savivaldybėje nutarta eisenos nerengti.

„Jie iš pradžių prašė rinktis prie Vyriausybės ir surengti eitynes iki Seimo bei ten mitinguoti, bet komisijoje vyravo nuomonė, kad tai labai didelė žmonių minia – jie planuoja surinkti apie 10 tūkst., todėl eitynės nebūtų saugios ir tikslingos. Jie priėmė šitą mūsų siūlymą ir nutarėme, kad jie susirinks prie Seimo esančioje mašinų stovėjimo aikštelėje, dalyje tos mašinų stovėjimo aikštelės“, - teigė V. Dastikas.

„Mūsų pagrindinis sopulys yra nemotyvuoti, nepagrįsti Vyriausybės smulkųjį verslą žlugdantys sprendimai ir smulkaus verslo žlugdymas. Prie mūsų mitingo jungiasi ir kitos visuomenės grupės, kurioms taipogi nelengva gyventi – ir pensininkai, ir kiti“, - pasakojo Z. Sorokienė.

Pašnekovė taip pat pridūrė, kad mitingo organizatorius šiek tiek neramina faktas, jog automobilių stovėjimo aikštelėje, kur ketinama protestuoti, gana gausu sniego: „Bet dar laiko yra, manome, kad ją sutvarkys“.

Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos pirmininko pavaduotojas V. Dastikas savo ruožtu pasakojo, kad aikštelė prie Seimo patikėjimo teise yra valdoma parlamento, todėl dėl sniego valymo mitingo organizatoriai turi tartis su Seimo kanceliarija.

„Dėl sniego valymo, tai jie turi tartis su Seimo kanceliarija, kadangi buvo surengti konkursai, tos teritorijos ir sklypai, patikėjimo teise priklauso Seimui, tai jie turėtų su jais ir derintis dėl sniego išvalymo. Diskusijoje jie taip ir sakė, kad kreipsis į Seimo kanceliariją, kad jiems padėtų tą aikštelę išsivalyti“, - teigė V. Dastikas.

DELFI primena, kad Vyriausybė apsisprendė dėl prievolės dengtose turgavietėse, kuriose prekiaujama maisto produktais, turėti kasos aparatus nuo gegužės 1 dienos. Pirmiesiems prekeiviams žadama kompensuoti visą kasos aparato kainą.

Skaičiuojama, kad kasos aparatus turės nusipirkti maždaug 2-3 tūkst. prekeivių. Finansų ministrės Ingridos Šimonytės teigimu, turgaus prekeiviams tinkami nauji kasos aparatai kainuoja 800-1000 Lt, naudoti – apie 500 Lt.

Pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką, kasos aparatų nereikės turėti tiems, kurie į turgų atneš parduoti savo darže užaugintas gėrybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją