Departamentas informuoja, kad įmonei nebuvo išduotas nė vienas iš minėtų dokumentų, todėl buvo išsiųstas oficialus raštas Vilniaus apskrities policijai informuojant apie nelegalius veiksmus ir prašant užkirsti kelią neteisėtai įmonės veiklai.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba taip pat praneša, kad pastarosiomis dienomis į juos dėl UAB „Amber promotion“ vykdomos veiklos kreipiasi vartotojai, kuriems susirūpinimą kelia iš šios bendrovės gaunami kvietimai į pristatymus, žadant, kad jų metu bus galima laimėti vieną iš prizų: plazminį televizorių, fotoaparatą ar rankinį laikrodį.

Jau vykusių pristatymų metu buvo siūloma įsigyti tarptautinio atostogų klubo narystę arba apgyvendinimo paslaugas, t. y. galimybę tam tikrą laiką per metus praleisti pasirinktame viešbutyje. Vartotojams bendrovės atstovai primygtinai siūlo pasirašyti paslaugų teikimo sutartį. Kai kurie vartotojai susigundę pasiūlymu minėtą sutartį pasirašo, tačiau atvykus į bendrovės biurą papildomos informacijos apie apgyvendinimą paaiškėja, kad informacija pateikta pristatymo metu skiriasi nuo tos, kuri pateikiama biure.

Be to vartotojams, panorėjusiems nutraukti sutartį, yra taikoma 350 eurų bauda, todėl jiems kyla pagrįstų abejonių dėl UAB „Amber promotion“ vykdomos veiklos sąžiningumo.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, reaguodama į vartotojų paklausimus, kreipėsi į Valstybinį turizmo departamentą prie Ūkio ministerijos, kuris pranešė, kad įmonė „Amber promotion“ neturi nei kelionės organizatoriaus, nei kelionių agentūros pažymėjimo bei, kad departamentas oficialiu raštu kreipėsi į Vilniaus apskrities policiją informuodamas apie nelegalius bendrovės veiksmus ir prašydamas užkirsti kelią galimai neteisėtai įmonės veiklai.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba informuoja, kad Civilinis kodeksas ir Daiktų pardavimo ne prekybai skirtose patalpose taisyklės nustato, kad pirkėjas (vartotojas) turi teisę atsisakyti sutarties, sudarytos ne prekybai ir ne paslaugų teikimui skirtose patalpose, pranešdamas raštu apie tai pardavėjui ar paslaugos teikėjui per septynias dienas nuo prekės ar paslaugos įsigijimą patvirtinančio dokumento gavimo dienos.

Šios pirkėjo teisės negalima suvaržyti jokiais papildomais įsipareigojimais ar įmokomis arba bet kokiu kitu būdu apriboti ar panaikinti. Jeigu prekės ar paslaugos įsigijimą patvirtinantis dokumentas pirkėjui nebuvo įteiktas, pirkėjas turi teisę nutraukti sutartį per tris mėnesius nuo sutarties sudarymo dienos.

Valstybinis turizmo departamentas ragina visus žmones būti itin atidžiais ir akylai domėtis kelionių organizatorių bei agentūrų, iš kurių perkamos paslaugos, veiklos legalumu, taip pat atidžiai skaityti pasirašomas sutartis. Visa informacija apie legaliai Lietuvoje veikiančias kelionių agentūras ir organizatorius pateikiama Valstybinio turizmo departamento internetinėje svetainėje www.tourism.lt bei svetainėje www.travel.lt. Šiose svetainėse informacija atnaujinama kasdien.

Papildymas: 2010-01-18 vadovaujantis Turizmo departamento direktoriaus 2003 m. kovo 27 d. įsakymu Nr. 25-V nustatytos Pažymėjimo, patvirtinančio, kad kelionių organizatorius ar kelionių agentūra atitinka nustatytus reikalavimus, bei suteikiančio teisę teikti atitinkamas turizmo paslaugas, išdavimo tvarka (Žin., 2003, Nr. 31-1299, 2005, Nr. 126-4529, 2006, Nr. 75-2908, 2007, Nr. 131-5339, 2009, Nr. 27-1065), UAB „Amber promotions“ (įmonės kodas 302454691) buvo išduotas kelionių agentūros pažymėjimas Nr. 010584, galiojantis nuo 2010-01-18 iki 2011-01-17.

„Amber promotions“ taip pat neigia, kad veikia prekybai netinkamose patalpose. Įmonės teigimu, viešbučio „Reval Hotel Lietuva“ patalpos, kuriose bendrovė vykdo savo siūlomos paslaugos prezentacijas, yra „Amber promotions“ įregistruotos Valstybinėje mokesčių inspekcijoje kaip bendrovės teikiamų paslaugų prekybai skirta vieta, kurioje bendrovė vykdo savo komercinę veiklą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją