Skandalas kilo po to, kai dienraštis „Gazeta Wyborcza” atskleidė, kad į „Nestle” priklausančios Lenkijos bendrovės „Gerber” gaminamas vištienos ir kalakutienos tyreles dedama sumaltų odelių, sausgyslių, atliekų nuo kaulų ir sparnų. „Gerber” tyrelės su užrašu „Vištiena” ir „Kalakutiena” skirtos kūdikiams nuo 6 mėnesių.

Tokia mėsa iš antrinių produktų dažniausiai dedama į paukštienos paštetus, pieniškas dešreles, žemesnės rūšies dešras. „Nestle” vadovai prisipažino, kad į Vakarų šalyse gaminamas paukštienos tyreles kūdikiams jos nededama. Šios firmos darbuotoja internete parašė, kad tokios suktybės Lenkijoje buvo imtasi siekiant geresnių finansinių koncerno padalinio rezultatų.

Vištienos arba kalakutienos „Gerber” produktai mūsų rinkoje – naujiena. Anot „Nestle Baltics” reglamentacinių ir korporacinių reikalų specialistės Margaritos Čėglytės, jais pradėta prekiauti tik pernai.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos mitybos specialisto Almanto Kranausko, ES teisės aktai nedraudžia naudoti mechaniškai atskirtos mėsos netgi tuomet, kai gaminiai skirti vaikams. Tačiau jų maistinė vertė yra itin menka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)