Apie atsistatydinimą informavo Vertybinių popierių birža vakar vakare, nors trintis tarp Arūno Martinkevičiaus, UAB koncerno "SBA" savininko ir didžiausio "Utenos trikotažo" akcininko bei kitų šios bendrovės bendrasavininkių ir vadovų, „Verslo žinių” žiniomis, vyksta jau geras mėnuo.

Valdybą skaldė skirtingas požiūris į verslo valdymą, bendrovės padėtį ir ateitį.

Tuo tarpu koncernas SBA išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad informacija apie akcininkų nesutarimus pasirodė tada, kai koncernas pradėjo svarstyti galimybę parduoti savo turimą AB „Utenos trikotažas“ akcijų paketą. Bendrovės reputacijai kenkianti informacija gali sumažinti tekstilės įmonių akcijų kainą ir suteikti galimybę konkuruojantiems asmenims jas nusipirkti pigiau.

“Manome, kad šios informacijos atsiradimą galėjo iššaukti R. Sajienės, nesugebėjusios užtikrinti bendrovei keliamų tikslų įvykdymo, desperatiškas noras išsilaikyti jai itin dideles pajamas ir įvairias privilegijas garantuojančiame įmonės vadovo poste,” – rašoma koncerno pranešime.

Fondas „Amber Trust“ kategoriškai paneigia bet kokius pastarojo meto SBA kaltinimus, jog fondas bando kaip nors paveikti SBA turimų „Utenos trikotažo“ akcijų pardavimą, rašoma fondo pranešime.

Priešingai, „Amber Trust“ pats siekia pasitraukti iš „Utenos trikotažo“, nes pagal planą fondo veikla turėtų baigtis 2009 metais. Fondas yra tiesiogiai suinteresuotas kuo geresniais įmonių, į kurių vertybinius popierius yra investavęs, rezultatais ir skaidresne jų veikla, nes tai turi tiesioginės įtakos fondo turimų akcijų kainai.

Taip pat fondo manymu, koncerno SBA paskirta „Utenos trikotažo“ vadovė Regina Sajienė, siekdama skaidrios įmonės veiklos, prisideda prie „Utenos trikotažo“ vertės didinimo. „Amber Trust“ visiškai pasitiki ponia R.Sajiene.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)