Mūsų šalies darbdaviai 2012 metais greičiausiai mokės dvigubai didesnes įmokas į Garantinį fondą. Jis yra skirtas atsiskaityti su bankrutavusių bendrovių darbuotojais, jeigu jiems darbdaviai liko skolingi.

Praėjusią savaitę Ūkio ministerija įregistravo įstatymo pataisą, kuri didina darbdavių įmokas nuo 0,1 proc. iki 0,2 proc. priskaičiuoto darbuotojams darbo užmokesčio.

Darbdaviai 0,2 proc. įmokas Garantiniam fondui mokėjo iki 2008-ųjų liepos. Dar 2007 metais apsižiūrėta, kad pinigų į fondą suplaukia tris kartus daugiau nei išleidžiama. Tuo metu ekonomika augo, dauguma įmonių veikė sėkmingai.

Buvo nutarta įmokas sumažinti iki 0,1 proc. su sąlyga, esant būtinybei, jas vėl grąžinti į senas vėžes. Valdininkai mano, kad dabar ši būtinybė pribrendo.

Per šių metų sausį–rugpjūtį bankrutavusių firmų darbuotojams buvo išmokėta 53,3 mln. litų, pernai per visus metus – 62,5 mln., tuo tarpu užpernai – 22,6 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją