Kaip nurodo tarnyba, tyrimas buvo pradėtas remiantis pirkėjų skundais.

Klientai nurodė, kad prekybos centruose prekės kaina lentynose ar ant prekių pakuočių nesutampa su prekės kaina pirkimo-pardavimo kvite.

Vartotojai taip pat nurodė, jog bendrovė, pasibaigus akcijos galiojimo terminui iš karto nepakeičia prekės kainos į pradinę (ne akcijos metu galiojusią kainą), todėl vartotojai nusiperka prekę brangiau, nei nurodyta kaina akcijos lentynoje.

Tarnyba konstatavo, kad tokie veiksmai „neatitinka profesinio atidumo reikalavimų ir iš esmės iškreipia vidutinio vartotojo ekonominį elgesį siūlomo produkto atžvilgiu bei tuo pažeidžia Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatas.”

Bendrovei nurodyta, kad jai, kaip „verslo subjektui, vykdančiam veiklą visos Lietuvos mastu, keliami didesni profesinio atidumo, rūpestingumo reikalavimai, todėl bendrovė privalėjo tinkamai pateikti vartotojui teisingą ir neklaidinančią informaciją apie parduodamas prekes.”

Atsižvelgus į tai, bendrovei skirta 6 tūkst. Lt bauda.

Kaltas žmogiškas faktorius

Anksčiau DELFI komentuodama kainų neatitikimus „Maxima“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė teigė, kad netikslumus akcijų ir nuolaidų metu lemia netyčinės darbuotojų klaidos arba pačių pirkėjų neatidumas.

„Retais atvejais nesusipratimai gali kilti tik dėl pavienių prekių. Pavyzdžiui, kurį laiką parduodame konkretų vyną specialia kaina. Kai skelbiama akcija visai vyno kategorijai, nuolaida skaičiuojama nuo įprastos kainos, o žmogus mano, kad nuolaida turėtų būti taikoma nuo kainos, už kurią jis vyną pirko pastarąjį kartą”, - kalbėjo O.Malaškevičienė. - Taip pat pasitaiko, kad skelbiant akciją kažkokiai prekių kategorijai, darbuotojas, kuris teikia prekių sąrašus akcijai pamiršta įtraukti tam tikras prekes. Pavyzdžiui, paskelbus akciją kanceliarinėms prekėms, tik gavę pirkėjo nusiskundimą, pastebėjome, kad suvenyriniai tušinukai buvo neįtraukti, mat jie mūsų sistemoje priskirti yra ne prie kanceliarijos, o prie suvenyrų prekių kategorijos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)