Trys ketvirtadaliai apklaustųjų tiki, kad Lietuvai reikia užsienio investicijų, priešingai mano 13 proc. Labiausiai užsienio verslas Lietuvoje laukiamas dėl kuriamų darbo vietų (73 proc.), didesnių užsienio įmonėse mokamų atlyginimų (31 proc.), vakarietiškos verslo kultūros (23 proc.).

Užsienio investuotojų dalis apklaustųjų nelaukia dėl to, kad užtenka ir lietuviškų įmonių (8 proc.), dėl kuriamos konkurencijos tautiečiams (6 proc.) ir dėl to, kad užsieniečiai neva negerbia Lietuvos žmonių (5 proc.).

Dabar Lietuvoje investuotojus teigiamai vertina daugiau nei pusė apklaustųjų. Daugiausia dėl to, kad sukūrė darbo vietas (54 proc.), už skaidrumą (21 proc.) ir nepritarimą korupcijai (16 proc.). Nemėgstami užsieniečiai dėl konkurencijos Lietuvos įmonėms (9 proc.), apeinamus įstatymus (8 proc.) ir už tai, kad nebendrauja su vietiniais gyventojais (4 proc.).

Daugiau nei pusei apklaustųjų nėra skirtumo, kokio kapitalo įmonė įsikurtų šalia jų, tačiau maždaug trečdalis teikia pirmenybę lietuviškos investicijoms, apie 13 proc. - užsienietiškoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją