Per tris ketvirčius nesurinkta 346 mln. Lt. Per spalį trūkumas dar labiau padidėjo – iki 382,6 mln. Lt.

Neigiamas balansas susidarė dėl to, kad pernelyg drąsiai planuotos akcizų įplaukos, tikintis daugiau akcizinių prekių iš kontrabandos nukreipti į legalius tinklus, lūkesčių nepateisino pelno mokestis.

„Veikiausiai nepavyks šiais metais įvykdyti pelno mokesčio ir akcizų plano, tačiau tiek pridėtinės vertės mokesčio, tiek gyventojų pajamų mokesčių planas bus viršytas ir bendras biudžeto vykdymas, mano supratimu, bus netoli plano“, – Seime kalbėjo Ingrida Šimonytė, finansų ministrė.

Kaip skelbia Finansų ministerija, per šių metų dešimt mėnesių į valstybės biudžetą pajamų iš mokesčių gauta 12 mlrd. 335,5 mln. litų – t. y. 1 mlrd. 642 mln. litų arba 15,4 proc. daugiau palyginti su 2010 metų tuo pačiu laikotarpiu. Kitos pajamos sudarė 1 mlrd. 237,6 mln. litų. Kartu su kitomis nemokestinėmis pajamomis iš viso per 2011 metų 10 mėnesių į valstybės biudžetą surinkta 13 mlrd. 573,1 mln. litų pajamų, – t. y. 1 mlrd. 461,7 mln. litų arba 12,1 proc. daugiau palyginti su 2010 m. tokio pat laikotarpio rezultatu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją