Darbo birža aiškina, kad bedarbių skaičius auga, nes žmonės sugrįžta iš sezoninių, terminuotų ir viešųjų darbų. Anot biržos, jie galimybę grįžti į darbus turės po naujųjų metų

Šalies teritorinės darbo biržos gruodžio 17 – 23 dienomis bedarbio statusą suteikė 4,8 tūkst. asmenų, t.y. 8,26 proc. mažiau, palyginti su ankstesne savaite. Jaunesnių kaip 25 m. amžiaus bedarbių įregistruota 381, praneša Darbo birža.

Tarp bedarbiais tapusių daugiausia yra asmenų, nedirbusių nuo pusės iki dvejų metų – 65,8 proc., atleisti iš darbo per paskutiniuosius šešis mėnesius -18,5 proc., niekur nedirbę - 8,2 proc.; turi ilgesnę kaip 2 metų pertrauką - 7,6 proc.

Praėjusią savaitę padėta įsidarbinti beveik 2,9 tūkst. asmenų.

Daugiausia bedarbių buvo nusiųsta į remiamojo įdarbinimo priemones: 171 įdarbintas subsidijuojant, 136 asmenys dalyvauja įgūdžių įgijimo rėmimo programoje. Praėjusią savaitę mažiau buvo norinčių įsigyti verslo liudijimus - tai padarė 123 darbo ieškantys asmenys.

Darbdaviai gruodžio 17 – 23 dienomis registravo per 1,5 tūkst. laisvų darbo vietų – 527 vietomis mažiau nei prieš savaitę.

Nedarbo draudimo išmokos praėjusią savaitę buvo mokamos 46,3 tūkst. arba 15,2 proc. registruotų bedarbių. Naujų paskirta 2,3 tūkst. bedarbių – tiek pat asmenų baigta mokėti, iš jų 23,5 proc. anksčiau laiko, jiems įsidarbinus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją