„Apgailestaujame, kad šitas ministras netenka posto. Duok Dieve, kad visi taip dirbtų. Tai buvo vienas iš novatoriškiausiai dirbančių ministrų“, - kalba Verslo konfederacijos vadovas Algimantas Akstinas, jo vadovaujama organizacija praėjusiais metais D.Kreivį pripažino geriausiu verslo partneriu.

„Net jei ieškočiau dabar jo darbo minusų, tai būtų dirbtina“, - sakė A.Akstinas.

„Mums gaila, kad Kreivio nebus, mums patiko jo entuziazmas, iniciatyvumas, skaidrumas ir siekis kažką pakeisti. Esam matę visokių ministrų ir čia buvo netipiškas ministras, nebiurokratiškas“, - kalba asociacijos „Investors Forum“ vadovė Rūta Skyrienė. Anot jos, D.Kreiviui, nepaisant ekonominės krizės, pavyko pritraukti daugiausia investicijų per pastruosius metus ir aplenkti Latviją ir Estiją.

„Rašyčiau 9 balus iš dešimties“, - taip D. Kreivio dvejus Vyriausybėje praleistus metus įvertino R. Skyrienė.

Danas Arlauskas
„Žmogiškai apmaudu, kad (traukiasi ) ministras, kuris taip betarpiškai bendravo su verslu ir įnešė naują gūsį į sociainę partnerystę“, - teigia Lietuvos darbdavių ir verslo konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas. Jis pasakoja, kad daug gerų idėjų, kaip palengvinti sąlygas verslui, strigo Seime, ir prie to prisidėjo ministras politinėje arenoje patirties stoka.

„Ministras nesuprato, kad galima susidurti su nemotyvuotu pasipriešinimu, ilgainiui D. Kreivys buvo įklampintas. Jis nesuprato, kad politinė sistema labai klampi ir komplikuota. Mes siūlėme jam dirbti su opozicija Seime, dalyvauti komitetų posėdžiuose, bet jis atribojo nuo mūsų, kaip bendražygių. Labiau nesąmoningai, dėl nepatyrimo“, - sako D. Arlauskas.

Anot jo, ministras buvo labiau orientuotas į procesą, o ne į rezultatą, jam pristigo stiprios vykdymo komandos ir patirties. Verslo ir darbdavių konfederacijos vadovas sako gerai vertinantis D.Kreivio darbo rezultatus pritraukiant investicijas iš užsienio, tačiau stinga gerų rezultatų lengvinant sąlygas verslui – dauguma projektų taip ir liko neįgyvendinti, užstrigę Seime ir jo komitetuose.

„Procese yra geri pasiūlymai, bet jie nevirto kūnu. Todėl negaliu vertinti, kad buvo padaryta daug gerų darbų. Tikiu, kad į daugelį dalykų ministras žiūrėjo naiviai ir galėjo susidaryti įspūdis, kad ten slypi negeri dalykai“, - sako D. Arlauskas.

Naujas ministras turės rūpintis verslu, skaidrinti pirkimus

Rūta Skyrienė
Anot R. Skyrienės, naujasis ūkio ministras turėtų atgaivinti Saulėtekio ir Saulėlydžio komisijas, kurios rūpinosi geresnės aplinkos verslui kūrimu, taip pat skaidrinti viešuosius pirkimus.

„Saulėtekio komisijos darbas, gaila, kad jis dabar prislopo. Pirmadienį turėsime forumą su vyriausybe, tai ir pasakysime. Saulėtekio ir Saulėlydžio komisijos turi vėl intensyviai dirbti“, - sakė R. Skyrienė. Pasak D.Arlausko, naujasis ministras turės nuraminti kunkuliuojančią erdvę tarp aukščiausių šalies institucijų.

„Mums reikalingi ne žaidimai, o labai konkretūs sprendimai. Turiu minty verslo aplinkos gerinimą. Reikia, kad naujasis ministras būtų pajėgus įgyvendinti D. Kreivio pradėtus darbus. Kad nesakytų, jog viskas iki jo buvo blogai, o kad tęstų gerus pradėtus darbus“, - įsitikinęs D.Arlauskas.

Pasitraukė supainiojęs interesus

Ūkio ministras D.Kreivys, kurį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino supainiojus viešuosius ir privačius interesus, trečiadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Viešumoje kilus abejonėms, jog D.Kreivys galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus skirstydamas Europos Sąjungos (ES) paramą, ministras surašė pažyma pavadintą raštą, kuriame nurodė, kada ir kokiu būdu jam arba Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui Žydrūnui Plytnikui politikai, verslininkai mėgino daryti spaudimą.

Ministras kategoriškai atmeta bet kokius įtarimus, kad jis galėjo daryti įtaką skiriant ES paramą su jo artimaisiais susijusiomis įmonėmis, VTEK sprendimą, kuriuo pripažintas neišvengęs interesų konflikto, sako skųsiąs teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją