„Dabar išrinktas asmuo iš esmės iki šiol valdė valstybę, turėjo daug įtakos, todėl nemanau, kad kas nors turėtų labai esminio pasikeisti“, - komentuoja „Arvi“ viceprezidentas Alfonsas Tamošiūnas.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Gediminas Rainys kalba panašiai – siurprizų verslui nebus, daug svarbesnė Rusijos narystė Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) nei šių rinkimų rezultatai. O rinkiminiai pažadai kelti Rusijos gyventojų pajamas kaip tik gali būti naudingi į Rusiją eksportuojančiam verslui.

„Sunku pasakyti, kad tai grįžimas į valdžią. Daugiau nei pastarąjį dešimtmetį jis yra valdžioje. Sugrįžimas tikrai labai sąlyginis. Ko tikimės? Tai verslo aplinkoje visi vieningai pripažįsta, kad nieko naujo neatsitiko. V. Putinas ir turėjo nugalėti. Verslo aplinkoje daug svarbesnis faktorius – Rusijos įstojimas į PPO“, - DELFI sakė G. Rainys.

Jis pastebi, kad naftos kainoms lenktyniaujant su naujais rekordais, galima tikėtis stipraus Rusijos ūkio augimo – iki 4 proc. BVP.

“Buvo daug pažadų didinti viešojo sektoriaus išlaidas. Konkrečiai – pensijos didės kiek daugiau nei infliacija, du kartus – algos policijai, tris kartus – algos kariuomenei, 50 proc. - karininkams algos, didelis karinio pramoninio komplekso atnaujinimas planuojamas. Tos viešos išlaidos padidins Rusijos vartotojų perkamąją galią ir tradicinėms mūsų eksporto šakoms, kaip kad pieno produktai, žuvies, mėsos produktai, taip pat baldų, tekstilės pramonei susidarys ne blogesnės galimybės didinti arba išlaikyti eksporto apimtis“, - svarstė G. Rainys.

Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ prezidiumo narys Mečislovas Atroškevičius tvirtina tą patį, kad jokių pokyčių laukti nereikėtų: per daugiau nei dešimtmetį V. Putinas verslui tapo puikiai pažįstamu politiku, o ir pati Rusija pati taisosi į gerą pusę.

„Verslas neturi reaguoti į tokius pokyčius“, - sakė jis, -“Mes jau antrą dešimtmetį dirbame Rusijos rinkoje ir dirbsime“.

„Aš abejoju, ar gerai veikiantį mechanizmą Rusija norėtų per daug keisti, laužyti. Kažkokių staigių pokyčių aš neprognozuočiau. Jeigu V. Putinas dvylika metų vykdė savo politiką, nemanau, kad tryliktais kažkas kardinaliai pasikeis“, - kalbėjo M. Atroškevičius.

„Komunalinė reforma Rusijoje prasidėjo antrosios V.Putino prezidentinės kadencijos metu, todėl jam grįžus į šį postą mes tikimės procesų tęstinumo ir galbūt net suaktyvėjimo. Galutinius sprendimus dėl privatizavimo eigos ar kitokių veiksmų pritraukiant į rinką privačias kompanijas priima vietinės sričių vyriausybės. Stabilumas aukščiausioje šalies valdžioje leis regioninei valdžiai kryptingai tęsti pradėdus procesus, o tai labai svarbu verslui“, - dėsto pastatų administravimo paslaugas ir Rusijoje teikiančios Lietuvos bendrovės „City Service“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

DELFI primena, kad dabartinis Rusijos premjeras Vladimiras Putinas savaitgalį rinkimus laimėjo surinkęs apie 63,75 proc. balsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją