„Europos rinkos, tarp kurių yra ir mūsų šalies svarbiausi eksporto partneriai, susiduria su ekonomikos lėtėjimu. Tad galime tikėtis, kad Lietuvos eksportas, buvęs pagrindiniu šalies ekonomikos varikliu, pradės lėtėti. Paskutiniais mėnesiais pradėjęs augti vidaus vartojimas duoda vilčių sulaukti ekonomikos stiprėjimo dėl vidinių šalies resursų. Manome, kad esant didelei tikimybei, jog eksporto apimtys mažės ir dėl to lėtės ekonomika, pridėtinės vertės mokesčio tarifo didinimas būtų žalingas, nes atsilieptų ne tik vartotojams, bet ir atsigaunančioms paslaugų bendrovėms“, – teigia Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

Lietuvos verslo konfederacija taip pat rekomenduoja didinti skolinimąsi vidaus rinkoje iš Lietuvos gyventojų, didinant trumpalaikių 1-2 metų trukmės Vyriausybės vertybinių popierių pasiūlą.

Vyriausybė ketina kompensuoti biudžeto trūkumą 4 proc. mažindama valstybės sektoriaus išlaidas, 250 mln. litų - grąžindama tik pusę žadėto pensijų dydžio, dar 150 mln. litų ketinama sutaupyti karpant išlaidas „Sodros“ ir privalomojo sveikatos draudimo fonduose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją