Net 73 proc. apklausoje dalyvavusių įmonių atstovų mano, kad verslo aplinkos pagerėjimą lemtų pasikeitęs įstaigų požiūris. Atsakant į klausimą buvo galima nurodyti ne vieną atsakymų variantą.

Kiti prioritetiniai pokyčiai, kurių tikėtųsi verslas, yra sprendimų priėmimo ir atsakymų terminų trumpinimas (50 proc. respondentų), elektroninių paslaugų apimčių didinimas (48 proc.), pagerėjusi konsultacijų kokybė (45 proc.), didesnis veiksmų koordinavimasis tarp viešojo sektoriaus institucijų (44 proc.).

Tarp mažiau aktualių pokyčių yra „Padidėjęs viešai platinamos informacijos kiekis ir kokybė“ (24 proc.), „Trumpesni ginčų ir skundų nagrinėjimo terminai“ (23 proc.), „Didesnis numatomų patikrinimų planų viešumas“ (17 proc.).

Pasirinkę „Kita“ respondentai rašė: tikrintojų korupcijos sumažėjimas, korupcijos veiksnių šalinimas, mažesnis darbuotojų skaičius, patikrinimai visoms verslo rūšims remiantis vienodais principais.

Daugiau nei 50 proc. nemato pokyčių

Klausiami apie teigiamus pokyčius 2010 m. priežiūros institucijų veikloje, 32,6 proc. respondentų nurodė, kad pokyčiai buvo tokie maži, kad jie negali jų įvardinti, o 20,7 proc. respondentų teigė jokių teigiamų pokyčių nepastebėję. T.y., daugiau kaip pusė (53 proc.) respondentų 2010 metais nematė konkrečių pokyčių priežiūros institucijų veikloje.

Tarp labiausiai pastebimų teigiamų pokyčių yra padidėjęs elektroninių paslaugų kiekis ir kokybė (38,6 proc.), viešai platinamos informacijos kiekis ir kokybė (18,5 proc.) , pagerėjusi konsultacijų kokybė (16,3 proc.).

Giria VMI, kritikuoja „Sodrą”

Verslininkai atsakymuose nurodė, kad gerinant verslo aplinką didžiausią pažangą padarė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ir Valstybinė kelių transporto inspekcija.

Tuo tarpu teigiama, kad „Sodra” ir Viešųjų pirkimų tarnyba dažniausia minėtos tarp tų institucijų, kurioms, anot respondentų, reikia pasitempti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją