Statistikos departamento duomenimis, Olandija jau tapo pirmąja Lietuvos investicijų lentelėje. Tačiau lietuviai Olandijoje fabrikų nestato ir verslo beveik nekuria.

„Olandija verda svetimus pinigus, o sultinį pasilieka sau”, – vaizdžiai apibūdino Investuotojų forumo mokesčių grupės vadovas Kęstutis Lisauskas.

Mokesčių konsultantas Dainius Malinauskas kasdien sulaukia vis daugiau verslininkų, kurie prašo patarti, kaip perkelti akcijas į Olandiją.

„Iki šiol tuo domėjosi tik didžiausios šalies bendrovės, o dabar vis dažniau duris varsto vidutinio dydžio verslo atstovai”, – tvirtino D.Malinauskas, vadovaujantis konsultacijų bendrovei „Finreda”.

Pasak jo, mūsiškius verslininkus vilioja ne tik stabili ir nuspėjama Olandijos mokesčių sistema, bet ir galimybės sutaupyti mokesčių kapitalą perkėlus į šiai valstybei priklausančius Olandijos Antilus.

Šiuo metu Lietuvos investicijos Olandijoje sudaro jau 29,1 proc. visų sukauptų tiesioginių investicijų užsienyje. Jos siekia 1,55 mlrd. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją