„Lietuva reikšmingų pokyčių pasiekė lengvindama verslo pradžią. Įdiegus elektroninę įmonės registraciją, sutrumpėjo įmonės steigimo laikas nuo 26 iki 6 dienų (į šį terminą įskaičiuojant ir PVM registraciją, kuriai dabar jau reikia tik 3 d.). Registruojant įmonę elektroniniu būdu, nebereikia ir notaro patvirtinimo, dėl to sumažėjo ir steigimo kaina. Į dabar paskelbtą „Doing Business“ tyrimą įtraukta tik dalis Lietuvoje atliktų verslo gerinimo reformų. Kitos bus įskaičiuotos į kitų metų tyrimą ir turėtų ženkliai pagerinti šalies reitingą“, – aiškina ūkio ministras Rimantas Žylius.

Pagal antradienį Pasaulio banko paskelbtą tinkamiausių verslui šalių sąrašą, sąlygos per metus labiausiai pagerėjo Lenkijoje. Šalis įgyvendino reformas, dėl kurių tapo lengviau registruoti nuosavybę, mokėti mokesčius, vykdyti sutartis ir spręsti nemokumą.

Pirmąją poziciją sąraše septintus metus iš eilės užėmė Singapūras. Tarp dešimties šalių, kuriuose įstatymai verslui yra palankiausi, taip pat atsidūrė Honkongas, Naujoji Zelandija, Jungtinės Valstijos, Danija, Norvegija, Jungtinė Karalystė, Korėja, Gruzija ir Australija.

Vietos verslininkams besivystančiose šalyse užsiimti verslu dabar yra lengviau nei bet kada anksčiau per pastarąjį dešimtmetį.

Be Lenkijos, sąlygos verslui per metus taip pat žymiai pagerėjo devyniose kitose ekonomikose: Šri Lankoje, Ukrainoje, Uzbekistane, Burundyje, Kosta Rikoje, Graikijoje, Serbijoje ir Kazachstane.

108 pasaulio šalys 2011-2012 metais įgyvendino 201 reformą, dėl kurių užsiimti verslu tapo lengviau.

Estija sąraše pakilo trimis pozicijomis ir užėmė 21 vietą. Suomija buvo 11, Švedija - 13, Latvija - 25. Lietuva, kaip ir pernai, užėmė 27 vietą tarp 185 šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)