„Būsi trečias“ licencija atimama pagal Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) sprendimą, esą čia prekiauta falsifikuotais alkoholiniais gėrimais. Baro savininkai tvirtina, esą NTAKD juos nubaudė absurdiškai – už tai, kad legalius alkoholinius gėrimus klientai galėjo patys pagardinti pasirinktais prieskoniais.

Priėmė griežčiausią sprendimą

Vilniaus savivaldybė griežčiausią sprendimą „Būsi trečias“ atžvilgiu priėmė po teismų tarp baro ir NTAKD maratono.

„Vilniaus savivaldybė, naikindama licenciją, vadovaujasi teismo sprendimu. Į teismą kreipėsi NTAKD. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi pripažino, kad TŪB „Penki laipsniai“, buvę nubausti už „falsifikuotų alkoholio produktų pardavimą, gabenimą ar laikymą“ bei „verčiasi licencijoje nurodyta veikla arba laiko licencijoje nurodytus alkoholio produktus ne toje vietoje, kuri nurodyta licencijoje“, todėl jiems licencijų galiojimas panaikinamas ir pakartotinai licencijos neišduodamos“, - DELFI teigė savivaldybės Verslo licencijavimo ir leidimų skyriaus vedėjas Marius Skarupskas.

Nubaudė už nieką?

Nors teismo sprendimas galutinis ir neskundžiamas, „Būsi trečias“ ketina pradėti dar vieną teismų maratoną. Šįsyk – su licenciją panaikinusia savivaldybe. Baro šeimininkai mėgins įrodyti, kad toks valdininkų sprendimas yra nepagrįstas.

„Vilniaus savivaldybės sprendimą mes duodame į teismą“, - DELFI sakė baro vadovas Martynas Dacius.

Vyro teigimu, NTAKD barą nubaudė kietakaktiškai – už tai, kad „Būsi trečias“ klientams leista legalius alkoholinius gėrimus paįvairinti pagal savo skonį.

„NTAKD, pagal viršuje gyvenančios gyventojos, kuri pyksta žiauriai, skundą atėjo, atrado. (...) Buvo toks gražus žaidimas. Kada ateina žmogus, nusiperka butelį degtinės, įsiberia įvairių žolelių, pasidaro sau tokią trauktinę. Ji vadinasi „Ištrauk“. Ir ateina po mėnesio, po dviejų su draugais ir sako: „Prašom mano buteliuką“. Ir viskas. Ir už tai mes gavome 5 tūkst. Lt baudelę. Tai yra mažas pažeidimas, o „įpaišė“ kaip dideliam kontrabandininkui. Aš valstybei nepadariau nė cento žalos. Galvojome, kaip įdomiau padaryti, kaip pritraukti klientus. O jie tiesmukiški. Tai jeigu išsivirsiu karšto vyno iš vyno, kurį nusipirkau iš tiekėjo, vėl „įpaišys“ penkis tūkstančius? Tai ką mes galime daryti?“ - piktinosi M. Dacius.

„Būsi trečias“ vadovas tikino, kad alkoholis buvo visiškai legalus.

„Buvo keli buteliai tiktai. Tą pačią dieną, kada žmogus nusiperka tą butelį, išmušamas kasos kvitas, kuris klijuojamas prie šito butelio. Kad neprisikabintų. Į specialų žurnalą užrašomas žmogaus vardas, ir jis pasirašo, kad jis už tą butelį pats atsakingas, kadangi jis pats pasidarė šitą gėrimą. Čia yra didžiulis absurdas“, - tęsė M. Dacius.

Anot jo, jei verslas žlugs, be darbo liks apie trys dešimtys žmonių, tarp jų – ir visa jo šeima.

„Čia kita Europos Sąjunga. Čia yra sovietinė Europos Sąjunga. (...) Čia yra žvėriški absurdai. Labai populiarią įstaigą reikėtų paimti ir uždaryti po velnių. 27 žmonės – į gatvę. Šitame versle yra konkurencija. Kažkas mėgina kažką „suvalgyti“. Kažkas turi „stogus“, o aš esu paprastas žemaitis. Mano šeima čia visa dirba, mano žmona, abudu sūnūs, marti. Koks penktadalis darbuotojų – vien šeima. Čia yra šeimos verslas“, - atsiduso pašnekovas.

Verslininkas teigė neketinantis atsisakyti šeimos verslu tapusio baro. Su dviem sūnumis „Būsi trečias“ dirbantis M. Dacius, nesėkmės teismuose atveju, ketina steigti naują įmonę ir su ja gaivinti verslą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (525)