„Tai dar nieko nereiškia“, – DELFI pareiškė L. Pinkevičius, teigiantis, jog su juristais dės visas pastangas, kad „Vilniaus vartuose“ esančios parduotuvės, butai, komercinės bei administracinės patalpos nebūtų esą pusvelčiui perduotos bankui. Tiesa, daugiau jis nedetalizavo – tiesiog baigė pokalbį.

Prašymą išieškoti skolą iš bendrovės „Ranga IV investicijos“ teismui pateikė „Parex banka“ (25,8 mln. eurų) ir „Parex bankas“ (29 mln. eurų). Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo hipotekos teisėja leido skolos išieškojimą nukreipti į įkeistą kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą.

Taip bankui perėjo ne tik parduotuvės Gynėjų ir A. Tumėno gatvėse, bet ir jose esantys daiktai. Bankui perduoti ir bendrovei „Fashion Gates“, kuriai vadovavo L. Pinkevičiaus žmona Asta Valentaitė, priklausančių prekių atsargos.

Teismo nutartimi taip pat buvo leista priverstinai parduoti „Ranga IV investicijos“ priklausančias automobilių stovėjimo aikšteles, parduotuves, administracines, komercines ir prekybos patalpas, butus, kavinę ir restoraną bei naktinį klubą „Pacha“.

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs L. Pinkevičiaus valdomos bendrovės skundą dėl hipotekos teisėjo nutarties, konstatavo, kad teismas pagrįstai leido pradėti priverstinį skolos išieškojimą iš įkeisto turto.

Kreditą bankui „Ranga IV investicijos“ turėjo grąžinti iki 2022-ųjų vasario 28-osios, tačiau bankas sutartį nutraukė anksčiau laiko.

Latvijoje registruoto banko prašymu Vilniaus apygardos teismas „Ranga IV investicijoms“ liepą yra iškėlęs bankroto bylą ir bendrovei paskyręs bankroto administratorių, tačiau L. Pinkevičiaus teisininkai šį sprendimą yra apskundę apeliacine tvarka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją