„Kur yra stabili rinka? Kitokia rinka, galima pasakyti (apie Baltarusiją – DELFI). Jeigu yra atsakingas žmogus, o prezidentas atsako už savo pavaldinių veiksmus, tai yra pliusas, aš žinau, pas ką eiti. (...) Per dvidešimt metų jaučiasi, kad yra šeimininkas, tai yra unikalus žmogus, kuris myli savo tėvynę ir žino ūkį, jį tvarko, kaip moka ir mano, kad reikia. Niekas jo nepasuks nei į šoną, nei į kairę, nei į dešinę. (...) Matote, pas mus su „Leo LT“ vieną dieną yra taip, kitą dieną kitaip. Ir kas kaltas, negaliu suprasti“, – tvirtino V. Romanovas.

Vienas iš trečiadienį vykstančio Baltarusijos-Lietuvos forumo organizatorių nesiėmė spręsti, kodėl Lietuvos ir Baltarusijos santykiai yra „beveik užšaldyti“.

„Aš ne politikas, ne man spręsti ir vertinti. Yra taip, kaip yra. Dešimt metų santykiai yra beveik užšaldyti. (...) Matote, prezidentas atvažiuoja – įvykis. Tai turi būti ne įvykis, o kasdienybė. Verslininkams reikia dirbti, orientuotis, jie negali investicijų planuoti, kai su politika nesuderinta, yra gąsdinimai, priekaištai prezidentui, kad viską kontroliuoja. Aš galvoju, kai yra žmogus, kuris kontroliuoja, žinoma, pas ką kreiptis. Pavyzdžiui, tokia demokratija, kai nėra, kas kaltas, verslui netinka“, – kalbėjo V. Romanovas.

Verslininkas pripažino, kad jį vilioja darbo galimybės Baltarusijos rinkoje.

DELFI primena, kad V. Romanovas yra ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo su Baltarusija asociacijos prezidentas.

V. Romanovui priklausanti „Ūkio banko investicinė grupė“ Minske stato didelį sporto ir laisvalaikio centrą. Verslininkas taip pat valdo Minsko „MTZ-Ripo“ futbolo klubą.

Pernai užsienio prekyba su Baltarusija padidėjo apie 30 proc. ir sudarė 3,7 mlrd. Lt. Baltarusija yra devinta pagal svarbą Lietuvos eksporto partnerė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją