„Matyt, tai lėmė vakarykščiai įvykiai, kurie paskatino šį sprendimą. Jei nebūtų buvęs sukeltas šitas šurmulys, nebūtų reikėję imtis šių sprendimų. (...) Tenka apgailestauti, kad šis žingsnis buvo padarytas ir kad buvo mestos problemos ir į kitų bankų darbą. Aš manau, kad tai buvo neteisingas ir neetiškas žingsnis“, – trečiadienį LTV laidoje „Teisė žinoti“ sakė S. Kropas.

Jis mano, kad Lietuvos bankas būtų savaitgalį priėmęs sprendimą dėl banko perėmimo.

„Buvo galima kur kas organizuočiau, be problemų žmonėms, įmonėms organizuoti šį savaitgalį ir pirmadienį atidaryti banką, užtikrinti tęstinumą. Ši priemonė, kuria buvo bandoma perkelti problemas visiems vietiniams bankams, išprovokavo šiandieninius sprendimus ir nepatogumus klientams“, – kalbėjo Lietuvos bankų asociacijos prezidentas.

V.Vasiliauskas pripažino, kad dienraščio publikacija buvo katalizatorius, kuris katalizavo banko likvidumo klausimą, tačiau pagrindinė problema buvo bankinė veikla.

„Mano prognozėmis, bankui rytoj (ketvirtadienį – DELFI) būtų pritrūkę lėšų vykdyti elementarias bankines operacijas. Pagrindinė problema yra susijusi su neatsakinga ir rizikinga bankine veikla ir su visa atsakomybe galėčiau pridėti, kad galimai nusikalstama bankine veikla. Mes pamatėme skylę banko turte – daugiau 1 mlrd. Lt vertės vertybinių popierių, kuriuos bankas vaizdavo turįs“, – kalbėjo jis.

DELFI primena, kad trečiadienį neeiliniame posėdyje Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti penktą pagal dydį banką Lietuvoje.

Jam paskirtas laikinasis administratorius, kuris analizuoja situaciją banke. Iki pirmadienio ryto jo veikla sustabdyta.

Valstybės institucijos pabrėžia, kad gyventojų indėliai iki 100 tūkst. eurų, tiek terminuoti, tiek ir laikomi sąskaitose, yra 100 proc. apdrausti.

Skaičiuojama, kad šiame banke gyventojai yra padėję 4 mlrd. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją