„Nasdaq OMX Vilniaus“ birža pranešė, kad per pirmadienį vykusį obligacijų platinimo aukcioną Lietuva nepasiskolino nė euro.

Investuotojai iš viso tepasiūlė paskolinti 5,25 mln. eurų ir siūlė skolinti už 4,4% metų palūkanas, tačiau Vyriausybė su tokiomis sąlygomis nesutiko. Planuota, kad šios obligacijos būtų išperkamos 2013 m. balandžio 24 d.

„Metiniai skolinimosi planai yra vykdomi, esami Finansų ministerijos ištekliai yra pakankami įsipareigojimų vykdymui (įskaitant draudimo išmokas apdraustiesiems banko "Snoras" indėlininkams)”, rašoma ministerijos pranešime.

Finansų ministerija teigia, kad Vyriausybės vertybinių popierių, denominuotų eurais, paklausa pastarąjį pusmetį buvo sumažėjusi, o skolinimo kaina - padidėjusi, todėl nuo 2012 m. eurais denominuoti vertybiniai popieriai vidaus rinkoje nebus platinami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją