V.Žiemelis įregistravo Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas, kurios iš esmės pakoreguotų mokesčio paskirstymą. Šiuo metu gyventojai turi teisę pasirinktai įstaigai ar iniciatyvai skirti 2 proc. savo GPM. To nepadariusiųjų pinigai tiesiog kapsi į valstybės biudžetą. O V.Žiemelis siūlo įstatyme įtvirtinti, kad 2 proc. GPM, kurių gyventojai nutarė niekam neskirti, automatiškai atitektų tradicinėms religinėms bendruomenėms.

„Gilėjančią visuomenės moralinę ir dvasinę krizę, be kitų veiksnių, paskatino ir nepalankios religinėms bendruomenėms ekonominės sąlygos. Skaudžiausiai tai palietė mažesnėse miesteliuose ir kaimo vietovėse esančias parapijas. Lietuvos visuomenė pripažįsta, kad būtina plėtoti jos dvasinę, socialinę ir kultūrinę veiklą, tačiau trūkstant lėšų tai daryti darosi vis sunkiau. Taigi šios aplinkybės ir paskatino teikti įstatymo pataisas”, - savo pasiūlymo aiškinamajame rašte teigia V.Žiemelis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją