W. Buffeto kompanija „Berkshire Hathaway“ pasiūlė 135 dolerius (334 Lt) už vieną „Lubrizol“ akciją. Pagrindinė „Lubrizol“ būstinė yra Ohajuje, tačiau ji turi gamyklų dvidešimtyje pasaulio valstybių. Pirmąjį filialą užsienyje – Didžiojoje Britanijoje – kompanija įsteigė ketvirtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

W. Buffetas, kuriam pernai suėjo 80 m., teigė, kad „Lubrizol“ yra būtent ta kompanija, su kuria norime bendradarbiauti – jai vadovauja gabus vadovas Jamesas Hambrickas, ji yra pasaulio lyderė keliose rinkos srityse. Vienintelis mūsų nurodymas Jamesui – ir toliau tęsk tą pačią veiklą, kurią vykdei ankstesniems akcininkams.“

W. Buffetas, kuris kompaniją „Berkshire Hathaway“ įsteigė penktojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pradžioje Omahoje (Nebraskos valstija), pareiškė, kad atsižvelgdamas į kompanijos mastus, jis mano, kad kompanijos padėtį pagerins tik didelės apimties sutartys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją