„Lietuvai būti pirmajai, kuri imtųsi realiai tai įgyvendinti būtų nelabai išmintinga. Mes siūlome šį klausimą svarstyti kartu su visomis ES valstybėmis, nes klimato kaitoje vienai valstybei imtis priemonių, kai kitos toje srityje nieko neįgyvendina, tai būtų tikrai neišmintinga“, - po pasitarimo žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

„Neturime tokių duomenų, kad bent jau ES valstybėse metanas kaip ypatingai gyvulių išmetamos dujos būtų apmokestinamas. Iniciatyvų įvesti vadinamuosius „karvių mokesčius“ yra buvę ir Europoje ir pasaulyje, bet kol kas tai nėra įgyvendinama“, - kalbėjo A. Kubilius.

Šis klausimas Vyriausybėje buvo svarstomas Seimo įpareigojimu Aplinkos ministerijai paruošus pataisas, kaip galėtų būti apmokestinti šalies sąvartynai, miestų dumblo valymo įmonės ir dideli gyvulininkystės ūkiai. Aplinkosaugininkai skaičiuoja, kad gyvulininkystės ūkiai į aplinką išmeta daugiau nei trečdalį šiltnamio efektą sukeliančio metano.

Metano dujų toną siūlyta apmokestina 870 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją