Apgavystę pastebėjo Švedijos didmeninės prekybos bendrovė „Svensk Cater“, kai krovinys, kuris buvo parduotas kaip jautiena iš Argentinos, kliento buvo tiesiog grąžintas skundžiantis, jog mėsa pernelyg šlapia, skelbia Švedijos dienraštis „Svenska Dagbladet“.

Kai didmeninės prekybos bendrovė „Svensk Cater“ iš mėsos tiekėjo „Heat AB“ užsakė naują siuntą, ji gavo mėsos, kuri dokumentuose buvo įvardyta kaip jautiena iš Vengrijos.

„Išbandžiau produkciją. Supratau, kad mėsoje buvo labai daug dažų“, - dienraščiui sakė „Svensk Cater“ atstovas Thomas Narvingas.

Įtarimų sukėlusi mėsa buvo nugabenta Nacionalinei maisto agentūrai tyrimams. Tyrimų rezultatai patvirtino, jog vadinamoji jautiena iš tikrųjų yra kiauliena, kurios spalva pakeista pasitelkus maistinius dažus.

Agentūra visoje ES išplatino įspėjimą. Baiminamasi dėl mėsai panaudotų maistinių dažų saugumo bei galimų grėsmių sveikatai tinkamai termiškai neapdorojus kiaulienos, manant, jog tai jautiena.

Paaiškėjus tiesai, „Heat AB“, pardavęs mėsą dar keliems didmenininkams, sulaukė policijos dėmesio.

„Heat AB“ atstovas dienraščiui „Svenska Dagbladet“ sakė, jog bendrovė mėsą įsigijo iš tiekėjo Vengrijoje „Filleto“ manydama, jog perka kokybišką jautieną. „Mus apkvailino“, - sakė „Heat AB“ atstovas Ake Hultbergas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)