Į aplinkosaugininkų ir policijos akiratį prieš mėnesį pateko Anykščiuose gyvenantis 35 metų Dariukas Raišys. Buvo įtarta, kad į jo padėtus spąstus, kuriuos naudoti Lietuvoje draudžiama, įkliuvo lapė, rašo „Panevėžio skliautas“.

Nors D. Raišys neprisipažino kaltu, Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai jam už medžiojimą draudžiamais įrankiais paskyrė administracinę nuobaudą – dvejiems metams atėmė teisę medžioti.

Trečiadienį aplinkosaugininkai perdavė surinktą medžiagą Anykščių rajono policijai, kad būtų teisiškai įvertintas D. Raišio elgesys.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas sakė, kad sausio 10 dieną tarnybą pasiekė informacija apie tai, jog Debeikių seniūnijoje, Anykščių rajone, gali būti medžiojama draudžiamais spąstais.

Tikrindami upelio Gėčia teritoriją netoli Marimpolio kaimo apylinkių, aplinkosaugininkai pastebėjo kažkieno paliktuose spąstuose įkliuvusią lapę. Ilgauodegė buvo gyva.
Vargšas gyvūnas, išvydęs artyn einančius žmones, ėmė blaškytis.

Metalinės spąstų geležtės buvo beveik nukirtusios priekinę dešinę leteną. Sutrupinus kaulus, ji vos laikėsi tik už odos.

Besimuistydama lapė sugebėjo išsivaduoti iš metalinių gniaužtų ir pabėgo. Spąstuose liko tik nukirsta letena.

A.Vaičiūnas spėjo, jog išsigelbėjusi sužalota lapė greičiausiai išgyveno, nors be priekinės letenos susiieškoti maisto jai nėra lengva.

Patikrinę aplinką aplinkosaugininkai aptiko dar vienus paslėptus spąstus. Jie buvo panardinti po vandeniu upelyje.

Spėjama, kad šiais spąstais norėta sugauti bebrus, o paliktais krante – kitus laukinius gyvūnus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją