Pagal šias taisykles, įmonė, aukcione įsigijusi miško sklypą, jei perka išsimokėtinai, juo gali disponuoti, tačiau turi sumokėti tik 10 proc. Visiškai atsiskaityti privalu per 15 m. Baiminamasi, kad tai puiki erdvė vienadienėms įmonėms, kurios pigiai įsigis sklypų, iškirs mišką ir valstybei grąžins tuščius sklypus.

Bendrovė „Timbex“ skaičiuoja, kad žala valstybei dėl Vyriausybės nutarimo Nr. 1348 gali siekti 100–200 mln. Lt.

„Gilinomės į naują tvarką, tačiau aukcionuose mes ir kiti didieji miško ruošėjai nedalyvauja. Kainos neatitinka realybės. Jos beveik dvigubai didesnės nei rinkoje. Saugiklių, kad nebūtų piktnaudžiaujama, nėra“, – piktinasi Sergejus Lavrenovas, įmonės „Dzūkijos miškas“ generalinis direktorius.

Verslininkas tik spėlioja, kad arba žmonės ir įmonės, kurios perka tokiomis kainomis, tikisi, kad mediena per 10 m. pabrangs, arba mokėti neplanuoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)