„Svarbiausia, kad grūdų bus labai daug, o dėl vagonų – atrasime, - sakė premjeras Andrius Kubilius Vyriausybėje. - Pirmas dalykas, kurį šiandien turime padaryti, tai pasidžiaugti, kad grūdų derlius yra didelis, o jeigu iš to kyla problemos kaip išvežti, tai jau yra malonios problemos.“

Paklaustas, ar šiais metais keisis grūdų vežimo tvarka A. Kubilius šmaikštavo, jog tvarka lieka tokia pati: „grūdai važiuos vagonais, vagonai važiuos geležinkeliais iki uosto ir toliau plauks.“

Žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius skaičiavo, kad šiemet grūdų derlius galėtų sudaryti 4 mln. tonų iš kurių didžiąją dalį planuojama eksportuoti.

Ministras priminė, kad grūdų eksportuotojai prašė jiems užtikrinti galimybes planuojamą dalį grūdų išvežti, o Vyriausybė priėmė rekomendacinį sprendimą grūdų eksportuotojams, „Lietuvos geležinkeliams“ ir Susisiekimo ministerijai, Žemės ūkio ministerijai „ieškoti palankiausių formų, kad būtų užtikrintas jų išvežimas laiku“.

„Mūsų tikslas, kad būtų užtikrintas laiku išvežimas „Lietuvos geležinkeliais“ į Klaipėdos uostą, nes priešingu atveju gali atsitikti, kad dabar planuojama 2,4 mln. tonų krova, kaip grūdininkų asociacija teigia, daugiau kaip 1 mln. tonų grūdų bus pervežama per Rygos ir Ventspilio uostus, tai reiškia Klaipėdos uostas negaus pajamų“, - sakė K. Starkevičius.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius po Vyriausybės posėdžio ir pasitarimo džiaugėsi, kad buvo priimtas rinkos dėsnius atitinkantis sprendimas, jog verslo subjektai tartųsi savarankiškai, o ne grįžtama „prie planinių laikų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)