Kad „Achemai” būtų palengvinta dujų kainos našta, ko gero, padėjo ir ankstesnės premjero Andriaus Kubiliaus pastangos.

Dar 2009 metais Vyriausybės vadovas „Gazprom” vadovui Aleksejui Mileriui ir pirmajam Rusijos vicepremjerui Viktorui Zubkovui rašė itin nuolankius laiškus, prašydamas, kad „Achemai” būtų sumažinta dujų kaina.

„Gerbiamas Aleksejau Borisovičiau, aš būčiau nuoširdžiai dėkingas, jeigu jūs tarpininkautumėte, kad nuo 2010 m. sausio 1 d. „Achema” būtų pervesta iš bendrovės „Mežregiongaz” į bendrovės „Gazprom Export” sistemą (tai leistų sumažinti dujų kainą. – Red.).

Esu tikras, kad toks sprendimas taptų paspirtimi mūsų tolesniam sėkmingam bendradarbiavimui”, – A.Mileriui rašė A.Kubilius. Apie tai, kad už dujas per brangiai moka visi Lietuvos vartotojai, premjeras tada neužsiminė.

Paklaustas, ar prie „Achemos” sėkmės prisidėjo ir A.Kubiliaus į Maskvą siųsti laiškai, A.Medvedevas šyptelėjo: „Kai į mus valstybės vyriausybės vadovas kreipiasi laišku, jis ne tik perskaitomas, bet ir į jį atkreipiamas dėmesys.”

Kaip rašo „Lietuvos žinios”, koncerno "Achemos grupė" viceprezidentas, atliekantis prezidento pareigas Arūnas Laurinaitis patvirtino, kad sutartis su "Gazprom export" pasirašyta ir galioja nuo sausio 1 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)