„Nėra visai sąžininga vien sakyti, kad dujos terminalo statybos laikotarpiu brangs 3,7 cento ir nutylėti, kad tai daroma tam, kad pastačius terminalą, dujos pigtų bent 20 centų – su tokiu kainų skirtumu SGD terminalo statyba Lietuvos vartotojui atsipirktų per pirmus terminalo darbo metus“, – ministro pirmininko spaudos pranešime cituojamas A. Kubilius.

Pranešime nurodoma, kad pastačius terminalą dujų importo kaina mažės bent 20 centų arba apie 15 procentų. Galimybę piginti dujas sudarys pasaulio dujų rinkoje susidariusi situacija, kai suskystintos dujos yra kur kas pigesnės – jų importo kaina dabar yra apytikriai 1,20 Lt/kub. m , kai „Gazprom” mokama 1,39 Lt/kub. m .

Primename, kad praėjusį penktadienį Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtino SGD projektą įgyvendinančios bendrovės „Klaipėdos nafta” investicinius planus terminalui 2013 m. Numatyta, kad „Klaipėdos naftai” reikės apie 114 mln. litų suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektui kompensuoti iš gamtinių dujų tarifo 2013 metais.

Terminalas turėtų pradėti veikti nuo 2015 m. sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (741)