„Mūsų darbinė kelionė yra ne šiaip sau, tai yra pasirengimo darbai vyksta pilnu tempu, norėjome tiesiog nuo kabinetinio žinojimo pereiti prie praktinio supratimo. (...) Planai yra labai konkretūs, dar sykį juos peržiūrėjau. 2014 m. turi prasidėti realūs statybos darbai", – penktadienį po vizito Visagine žurnalistams teigė premjeras.

Paklaustas, kas būtų, jei nepavyktų rasti strateginio investuotojo, A.Kubilius atsakė, kad taip būti negali.

„Vyksta derybos su potencialiais investuotojais, negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Tikrai žinau, kokių technologijų čia nebus, bet irgi negaliu pasakyti. Derybos yra konfidencialios, mano manymu, jos vyksta efektyviai ir todėl lankomės čia“, – sakė premjeras.

Naujas strateginis investuotojas turėtų paaiškėti vasaros viduryje. Maksimali teorinė jo galia gali būti 1700 megavatų.

Premjeras negalėjo pasakyti, kiek galėtų kainuoti naujos jėgainės pagaminta elektra. „Kilovatvalandės kaina atitiks tarptautinius standartus, o tai reiškia, kad ji bus labai konkurencinga lyginant su kitais galimais tiekėjais“, – sakė A. Kubilius.

Iš pradžių Lietuva planuoja statyti vieno branduolinio reaktoriaus elektrinę, kuri elektrą turėtų pradėti gaminti 2020 m.

Siūlo rinktis iš dviejų sklypų

Šarūnas Vasiliauskas
Bendrovės Visagino atominės elektrinės generalinis direktorius Šarūnas Vasiliauskas sakė, kad būsimiems investuotojams siūlomos dvi aikštelės: abu sklypai užima po 200 hektarų, vienas jų yra arčiau elektros skirstyklos, kitas – arčiau ežero. Abi aikštelės ribojasi su darbą baigusios Ignalinos atominės elektrinės (IAE) sklypu. Viename jų buvo planuojama statyti trečiąjį IAE bloką.

„Sklypai naujai AE statyti yra suformuoti, planai paruošti. Jeigu kas nors ką nors Lietuvoje yra statęs, tai žino, kiek laiko užima vien sklypo įforminimas“, – žurnalistams sakė jis.

Kuriame sklype iškils naujoji AE, turėtų apsispręsti strateginis investuotojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)