Andrius Kubilius
„Energetikos inspekcija nustatė, kad problemos, tokios, kokios yra žinomos ir aptariamos viešumoje, yra stebimos tik Vilniuje. Tai skandalinga situacija. Pernai per paskutines dvi spalio savaites „Vilniaus energija“ Vilniaus mieste iš 6,6 tūkst. šilumos punktų prižiūrėtojų pakeitė 4,4 tūkst. Per dvi savaites keičiant štai tokiu drastišku būdu visą prižiūrėjimo sistemą, be abejo, kad yra sukeliama sumaištis. Klausimas, ar ji buvo sukeliama sąmoningai, ar dėl tokio netinkamo valdymo sukelta sumaištis, kuri iš tikrųjų yra verta ir teisėsaugos institucijų dėmesio. Visų pirma tai yra savivaldybės politinės atsakomybės reikalas“, - interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Jis atsargiai įvertino Lietuvos banko valdybos nario Raimondo Kuodžio siūlymą šilumos ūkį perimti valstybei.

„Tai yra didelė, skaudi, bet vienos savivaldybės, nesugebančios tvarkytis, tinkamai vykdyti savo pareigų, politinės atsakomybės, pareigų klausimo problema. Galime svarstyti įvairias struktūrines pertvarkas ateityje, kaip turėtume geriau tvarkytis šilumos ūkyje. Bet nesugebant vienai savivaldybei tinkamai tvarkytis, neturėtume spręsti apie visas savivaldybes“, - sakė A.Kubilius.

Premjero teigimu, gerai tvarkomasi kitų šalies miestų - Kauno, Klaipėdos, Šiaulių šilumos ūkyje. Nepaisant to, A.Kubilius atmeta galimybę nacionalizuoti Prancūzijos koncernui „Dalkia“ priklausančią „Vilniaus energiją“.

„Mes to tikrai nesvarstome. Vilniaus mieste, kaip ir kituose miestuose, savivaldybės, būdamos atsakingos už šilumos ūkius, turi savo pareigas tinkamai vykdyti. Jeigu jos nesugeba vykdyti pareigų, yra politinės ir teisinės atsakomybės klausimai“, - sakė A.Kubilius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją