V.Dražinas interviu dienraščiui „Lietuvos žinios" sakė norintis susilaikyti nuo komentarų apie planus pasienyje su Lietuva statyti atominę elektrinę ir kalbėjo apie dvišalį bendradarbiavimą ekonomikoje.

„Visada galime būti naudingi vieni kitiems: Baltarusija - Lietuvai plėtojant ekonominius interesus intensyviai formuojamoje Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano muitų sąjungoje, Lietuva - Baltarusijai tranzito klausimais, bendradarbiaujant energetikos srityje, steigiant bendras įmones Europos ir pasaulio rinkose. Neprašome būti mūsų advokatais. Prašome būti mūsų partneriais tiek politikoje, tiek ekonomikoje", - kalbėjo Baltarusijos ambasadorius.

Jis pabrėžė, kad dauguma baltarusių Europą pamato būtent atvykdami į Lietuvą.

"Gerokai padidėjo srautas žmonių, kertančių Baltarusijos ir Lietuvos valstybės sieną. Langas į Europą atidarytas ir mes juo aktyviai naudojamės. Pažvelgę į Baltarusijos pasienio kontrolės punktų veiklą pamatysime, kad didžiausi srautai eina ne per Kozlovičių-Varšuvos tiltą Breste, prie Lenkijos sienos, bet per punktus, esančius Lietuvos pasienyje, ypač per Kamennyj Log-Medininkų", - sakė V.Dražinas.

Dabartinius Baltarusijos ir Europos Sąjungos bei JAV santykius jis vadino sudėtingais, tačiau neprarado optimizmo, kad juos galima pataisyti.

"Daugiausia tai susiję su vienpusiais veiksmais ir sprendimais dėl rinkimų rezultatų Baltarusijoje bei įvykių Minske uždarius rinkimų apylinkes. Manome, jog visų problemų sprendimo drauge su partneriais reikia ieškoti atviru ir konstruktyviu dialogu. Esame įsitikinę, kad šalys išsaugojo galimybę grįžti prie normalios bendradarbiavimo sistemos", - kalbėjo V.Dražinas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją