„1976 metais Rusijos statyta Armėnijos AE neturi rezervinio avarinio stabdymo pulto ir poavarinės monitoringo sistemos. Mūsų darbas – šias sistemas įdiegti, kad Armėnijos AE atitiktų visus šiuolaikinius atominių elektrinių saugumo reikalavimus“, – teigia „Baltijos informacinės sistemos“ generalinis direktorius Kastytis Butkus.

Pasak K.Butkaus, Armėnijos AE modernizacijos projektas suteiks įmonei ne tik naują patirtį, bet ir ateityje užtikrins sėkmingą įmonės plėtrą NVS.

„Turime klientų ir JAV, ir D.Britanijoje, tačiau manome, kad NVS yra rinka, kurioje dar yra ką nuveikti. Planuojame ir toliau aktyviai dirbti šiame regione: šiuo metu pokalbiai vyksta dėl naujų projektų Kazachstane, Azerbaidžane ir kt. NVS šalyse“, – pažymi įmonės vadovas.

Anot įmonės, ji yra vienintelė bendrovė Lietuvoje, kurianti atominės energetikos stebėsenos ir valdymo sistemas. „Baltijos informacinės sistemos“ vykdė modernizavimo darbus ne tik Ignalinos AE, bet ir Rusijoje esančiose Kalinino, Leningrado, Balakovo, Smolensko AE.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją