„IAE buvo didžiulė korupcija, buvo didžiulis neefektyvumas, buvo lėšų švaistymas ir visą tą dabar bandoma išgyvendinti. Visa tai IAE vyko sąmoningai ar nesąmoningai prie pono V. Ševaldino ir daugelio kitų darbuotojų. Iš tikro tie įpročiai yra ganėtinai gajūs ir tie žmonės, kurie nesąžiningai vykdė savo darbą, nemanau, kad ten turėtų dirbti. Tie, kurie dirbo sąžiningai, jie yra labai vertinami, branginami ir jiems sakoma, kad jais pasitikima“, - Vyriausybės valandoje teigė A. Sekmokas.

Ministras taip pat sakė, kad IAE yra vertinami visi sąžiningi ir darbo specifiką įvaldę darbuotojai.

„Noriu pasakyti, kokia žinia yra paskelbta iš IAE darbuotojams ir Visagino miesto gyventojams: česnomu čeloveku bojatsa na Ignalinskovo stanciji nečevo“, - pridūrė A. Sekmokas.

Primenama, kad V. Ševaldinas iš IAE atleistas nuo gegužės 4 d. IAE jis dirbo 28 metus, iš kurių maždaug 20 metų jai vadovavo, kai pernai jį pakeitė Osvaldas Čiukšys. Iš pradžių V. Ševaldinas buvo paskirtas O.Čiukšio patarėju. Praėjusią savaitę elektrinei vadovauti paskirtas Žilvinas Jurkšus.

V. Ševaldinui iki pensijos liko pora mėnesių. Vyrai Lietuvoje į pensiją išeina sulaukę 62,5 metų.

DELFI primena, kad kovo pabaigoje IAE administracija kreipėsi į Visagino miesto apylinkės prokuratūrą dėl IAE vadovybės ir kitų darbuotojų veiksmų.

Administracija prašė prokurorų išsiaiškinti atominės elektrinės uždarymo projekto vėlavimo ir brangimo aplinkybes.

Šiuo metu IAE elektros nebegamina. Ją uždaryti Lietuva įsipareigojo stodama į Europos Sąjungą. Pirmasis blokas uždarytas 2003 m. pabaigoje, o antrasis – 2009 m. gruodžio 31 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)