„Žiūrint iš politinės pusės, žinoma, tautos balsas yra svarbus, tauta pasisakė prieš. Tolesnį sprendimą turės priimti būsima valdžia. Bet žiūrint iš teisinės pusės – tauta nepritarė projektui, bet nepasakė, kad nesutinka su juo (angl. nation did not approve the project but do they disagree with the project). Teisininkai tai gali interpretuoti skirtingai“, - sakė ministras.

A. Sekmokas teigė, kad jis renkasi referendumo rezultatus interpretuoti kaip politikas ir jam referendumas buvo svarbus ir nesiūloma jo pamiršti, tačiau galutinį sprendimą turės priimti nauja į Seimą ateinanti valdžia.

Investuotojų forume energetikos ministras dar kartą priminė energetinės nepriklausomybės kūrimo prioritetą.

„Nors esame Europos Sąjungoje, energetikos srityje esame energetinė sala. Europos Komisija pabrėžė, kad ši sala turi būti panaikinta. Manau, kad einame teisingu keliu“, - kalbėjo ministras.

DELFI primena, kad VRK duomenimis už Visagino atominę elektrinę balsavo 34 proc., prieš – 62,74 proc. balsavusiųjų. Referendume sudalyvavo 52,39 proc. šalies gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1025)